keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Päättäväistä kirjallisuusarviointia

Hei! Aloitan kirjoittamaan blogissani arvioita lukemistani kirjoista. Yllä oleva otsikko on tarkoitettu kannustimeksi itselleni. Nykyään lukeminen, vaikka se onkin paras harrastukseni, on jäämässä iänikuisten kotitöiden ja tentteihin lukemisen jalkoihin. Se on sääli. Uskon, että bloggaus on hauska tapa ylläpitää lukemisharrastusta, koska pidän ajatusten jäsentämisestä kirjoittamalla erinomaisena prosessina. Kokeilen mielelläni uusia asioita, joten bloggaus on juuri tällainen kokeilun arvoinen asia. Aika näyttää, kuinka blogini tulee kehittymään ja millaista palautetta se tulee saamaan teiltä muilta kanssalukijoilta.

Aloitin juuri lukemaan Alan Bennettin teosta Epätavallinen lukija (Basam Books, 2008). Tästä saatte arvostelun lähipäivinä. Pyrin arvosteluissani pysyttelemään kohtuuden rajoissa, en kirjoita esseitä (niin ainakin luulen!). Luen kirjallisuutta laidasta laitaan, joten välttämättä aina eivät ole uusimmat ja kuumimmat teokset arvostelun keskiössä. Lukemisiin!

P.S. Perehdyn hitaasti, mutta varmasti bloggauksen tekniikan saloihin, joten kunhan opin kaikki härpäkkeet, niin sitten sivuni näyttää luultavasti jo paljon rehevämmältä. :)

7 kommenttia:

 1. Tervetuloa tähän kiehtovaan maailmaan! Ja varoitus, kirjabloggaamiseen voi jäädä ihanasti koukkuun. ; )
  Jään mielenkiinnolla odottamaan ensimmäistä kirjapostaustasi...

  VastaaPoista
 2. Kiitos - myös varoituksen sanasta! :o) Voi olla, että huomenna tulee ensimmäinen postaukseni ja heti perään toinenkin. Näinä hiostavina "trooppisina öinä" (!) ei uni tule, joten on paremmin aikaa lukemiseen. Kiva, että blogini kiinnostaa! Palaillaan!

  VastaaPoista
 3. Joana! Aloitin samaan aikaan lukemaan Oatesia, ja se vei niin mennessään, että postaus tulikin ensin siitä teoksesta! :o)

  VastaaPoista
 4. Leinikki, tervetuloa koukuttumaan!

  Minä en ole työkseni kirjojen maailmassa ja siksi rönsyilen milloin missäkin. Osa bloggauksen viehätystä.

  Mukavaa, että kävit sivullani, niin minäkin löysin tänne.

  VastaaPoista
 5. Kiitos!

  Bloggaaminen taitaa olla ihan mukavaa touhua. Vastapainoa arkisille asioille.

  Yritän pysytellä kirjallisissa aiheissa, mutta ehkä välillä piristän blogiani jollain muilla jutuillani.

  Yhteyksiin!

  VastaaPoista
 6. Hei Leinikki! Löysin juuri ihanalta vaikuttavan tuoreen blogisi. Tervetuloa kirjablogien maailmaan ja varoitan samaa kuin Joana - koukkuun varmasti jäät! :D

  Kirjaudun lukijaksesi sekä linkitän sinut omaan blogiini :--)

  VastaaPoista
 7. Hei Laura!
  On kiva, kun ihmisiä kiinnostaa blogit ja kirjallisuus yleensäkin :). Kiva, kun löysit minut!
  Kiitos tervetulotoivotuksesta! Kyllä täytyy myöntää, että puolet aivojen kapasiteetista työstää jo seuraavaa teosta ja sen arvostelua. Eli koukussa sätkin!

  VastaaPoista